Ervaringen

Ervaringen van andere deelnemers over de trainingen en begeleiding van Florieke:

Bij Florieke heb ik de training aandachtsfunctionaris aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling gevolgd. Het was een verkorte versie georganiseerd vanuit het samenwerkingsverband passend onderwijs. Florieke brengt de training helder en duidelijk. Alle vragen worden meer dan goed beantwoord en besproken. Ze geeft veel bruikbare voorbeelden die goed te gebruiken zijn in de praktijk. Wat ik haar wil meegeven is dat ze het fantastisch gedaan heeft. Het is een intensieve training, zowel het onderwerp als qua hoeveelheid. Graag had ik dan ook een paar ochtenden meer les gehad.
Mirelle Baak | Intern begeleider bij OBS De Brandaris
De training van Florieke heeft mijn ogen geopend voor allerlei situaties die ik aan wil gaan pakken. Bovendien heeft ze de training op een praktische manier gegeven, zodat je weet hoe je moet handelen, als team en als aandachtsfunctionaris. Tijdens de training was er genoeg ruimte om te oefenen. Tevens weet Florieke een sfeer te creëren in een groep mensen die elkaar niet kennen, dat je toch je kwetsbaar op durft te stellen. De training was een leerzame en intensieve ervaring. Florieke heeft flexibiliteit laten zien in het aanpassen van het programma daar waar nodig was. Vooral doordat Florieke aansloot op de behoeften van wat wij als deelnemers van de training nodig hadden. Elke hulpverlener zou een training over dit onderwerp moeten krijgen van Florieke, het is een echte eye-opener.
Anouk Dimmendaal | Persoonlijk begeleider bij Kwintes
Florieke is een trainer die zich met hart en ziel verbindt aan de groep die zij voor zich heeft. Warm, gedreven, enthousiast, creatief en met veel kennis. Tijdens de training voor vrijwilligers van Stichting Bretels, waar ik aan deelnam, was zij voor mij een voorbeeld hoe om te gaan met een groep mensen. Zeer communicatief, duidelijk, oog en oor hebbend voor iedereen van de groep.
Carla Knopperts-van Onselen | Werkgroeplid bij Cursusproject Amerongen
Naar de teams toe was en is Florieke een top coach. Met veel geduld en een dosis enthousiasme en vaardigheden heeft ze de medewerkers geraakt en meegekregen in het proces.
Roswitha Heitbrink | Voormalig manager Jeugd & Welzijn Vérian
Ik heb oprecht nog niet eerder zo'n leuke betrokken training gehad. De trainer bleef het boeiend houden. Met een online training des te lastiger maar echt top gedaan, complimenten! Wat ik fijn vond aan de training/trainer is dat er af en toe een korte pauze ingelast werd, zodat je niet in een sleur kwam. Vooraf duidelijk gecommuniceerd wat er nodig is voor de training (bijvoorbeeld inlezen bepaalde hoofdstukken en pen en papier bij de hand). Trainer had gelijk in de gaten wanneer er iemand wat wilde zeggen en gaf deze persoon ook die erkenning dat ze terugkomt bij diegene. Praat veel met haar handen waardoor je aandachtig blijft luisteren. Biedt eventuele nazorg aan voor als jezelf ervaring hebt gehad met dit onderwerp. Trainer biedt duidelijke structuur in de training, wanneer er iets dreigde een andere kant op te gaan corrigeerde ze dit meteen. Lijkt bekend met de organisatie (kent namen van collega's) en voelt daardoor vertrouwd en bekend aan.
Rolf Corman | Begeleider bij het Houvast
Florieke heeft voor Stichting Bretels de basistraining voor onze vrijwilligers verzorgd. In de voorbereiding heeft ze ons geholpen met het samenstellen van de training. Ze heeft ons goed geadviseerd op wat er nodig is en ze heeft ons écht goed geholpen de kaders uit te zetten en scherp te krijgen wat onze doelstellingen zijn. Kortom: ze heeft ons in onze kracht gezet om het te doen en zelf te bedenken! Tijdens de training heeft Florieke de rode draad bewaakt en heeft ze het geheel goed in de gaten gehouden. Ze heeft ons getraind op gesprekstechnieken en in samenwerking met een actrice heeft ze ons enorm veel kennis en praktijkervaring op laten doen. Florieke is een fijne en warme persoonlijkheid. Ze is recht door zee, duidelijk en durft te zeggen waar het op staat. Tegelijkertijd creëert ze een hele veilige omgeving waarin iedereen zich comfortabel voelt en zich kwetsbaar op durft te stellen. Wat een bijzondere kwaliteit! We zijn ontzettend blij me haar en ze was (is) een onmisbare schakel in de basis van Stichting Bretels.
Nicky Westerhof | Initiatiefnemer en mede-eigenaar Stichting Bretels
Bij Florieke de training aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling gevolgd. Florieke is een enthousiaste, energieke en deskundige trainster. Het was een leerzame training waarin theorie afgewisseld werd met oefeningen die mij nog lang zullen bijblijven. Goede handvaten gekregen om dit belangrijke onderwerp op de werkplek structureel onder de aandacht te brengen. Kortom deze training volgen bij Florieke is een aanrader.
Martine Hoeks | Casemanager Wmo bij Gemeente Den Haag